Yogja
Heej,
Na Jakartazijn wevervolgens naar Bandung verder gerezen met de trein. Hier zijn we een nachtje gebleven in een toch wel wat vreemd hotel. De inrichting was nogal ouder wets (daarmee bedoel ik echt oma style). De volgende dag werden wij opgehaalt door een minibusje die ons naar Parangandaran zou bregen. Deze reis zou eigenlijk maar 5 uur duren, maar aangezien de chaffeur al 3 kwartier te laat kwam en nog een uur rond reed om mensen op te halen en de weg hier nogal slecht en vol met voertuigen is duurde de reis uiteindelijk een kleine 9 uur :).
Eenmaal aangekomen in Parangandaran hadden wij een geweldig hostel. Vanuit daar konden we alles doen qua toers etc en het lag ook erg centraal in het dorpje. Hier hebben we dan uiteindelijk ook 4 nachten overnacht. Vanuit daar hebben we ook de Green Canyon tour gedaan. Deze tour ging door de omgeving van Parangandaran achter op een scooter naar de Green Canyon ( een rivier tussen 2 rotswanden, omdat het geregend had s'nachts was het water niet groen, maar bruin ). Onderweg hadden we allerlei stops zo hebben we namelijk gezien hoe ze vanuit de cocosnoten suiker maken, we zijn bij een poppenmaker geweest die traditionele poppen van houd maakt (erg indrukwekkend), we zijn nog even op het strand geweest, ook hebben zijn we een bamboebrug overgestoken en hebben we een schildpadden stichting geweest. Al met al was het een erg vette tour :) De volgende dag hebben we de omgeving zelf een beetje verkent op onze gehuurde scootertjes.
Vervolgens ging de reis verder naar Yogjakarta, ofwel Yogja, dit is een iets grotere stad dan Parangandaran met veel backpackers. Ook hier zijn we een beetje door te stad gelopen om het een en ander te zien en hebben we gister een tour gedaan. De tour ging naar een boeddhistische tempel: de Borobudur. We werden om 5 uur s'ochtends opgehaald want het was de bedoeling dat we de zonsopgang konden zien (wat heel mooi moet zijn) helaas was het wat bewolkt en konden we de zonsopgang niet helemaal 100% zien, maar dan nog de tempel op zich was al erg indrukwekkend. Je kon er niet in (we weten ook niet ofdat er wel een binnenkant is), maar je kon er wel omheen lopen. Toch wel mooi om te zien hoe gigantisch en met veel detail ze dat gebouwd hebben, maar dit zal zeker niet de laatste tempel zijn die we gaan bekijken.
Al met al hebben we in de afgelopen week al veel gezien en gedaan. Het is totaal niet te vergelijken met Australië. De cultuur en natuur is totaal anders en hier is natuurlijk alles veel goedkoper dus hoef je er ook niet zo overna te denken of dat je nou wel een tour doet of niet. We gaan vanmiddag naar Surabaya, we reizen dan met de trein esekutif class (delux die er is), maar ja dan betaal je voor 2 treintickets voor een rit van 6 uur ook maar 17 euro om maar even een idee te geven wat het hier zo kost.
We hebben nog iets meer dan 2 weken in Indonesië, want we vliegen 14 maart naar Kuala Lumpur. De komende 2 weken zullen we nog de vulkaan Bromo beklimmen en dan gaat het naar Bali en vandaar vliegen we dan richting Malaysië.
Voor nu heb ik eigenlijk niet meer zoveel te melden. Ik zal wat foto's op hyves/facebook zetten.
Selemat tinggal,
Jasper
Het lijkt ons erg interessant om in Indonesië rond te kijken. Het moet een prachtig land zijn , dat hoor je van vele kanten. We wensen jullie een goede reis verder en geniet er maar lekker van, groetjes van . oom Jo en tante Rie.
dag jas, klinkt weer goed, zoveel anders weer om te zien. en je nederlandse moerstaal ben je zo te zien al een eind verleerd, aan je schrijfsel te zien. maar het is goed te volgen nog hoor...
en wat ik ook zo leuk vind, de supersnelle reakties steeds van ome jo en tante rie. goeie volgers!
dag jongens, dikke kus maar weer.
Het is een schitternd land met heel veel bezienswaardigheden zo uit jullie verhaal te lezen.
Het hierop volgende land zal wat prijs betreft wel wat duurder zijn neem ik aan.n Dus voorzichtig met jullie uitgaven.
groetjes en veel plezier
Wat zijn jullie bofkonten dat je in een tijd leeft waar dit allemaal mogelijkl is. Ik ben niet jaloers hoor,ik gun jullie dit van harte. Jullie zijn wel ondernement hoor.
Geniet er maar van,dit kan jullie niet meer afgenomen worden.
Nog veel plezier en de hartelijke groeten ,
Opa Volbeda