Laatste verhaaltje van Rachel en Ma
Nog even een laatste verhaaltje van mijn hand, want voor ons stopt over twee nachtjes ons Australie-avontuur en vliegen we weer terug naar ons eigen koude landje. Het verschil met hier zal ongeveer veertig graden zijn, want we hebben weer een paar hete dagen achter de rug.
Maar eerst vanaf Albany; daar zijn we gelijk aan het eind van het vorige verhaaltje vertrokken. Het was daar de hele tijd aan het regenen, en de vooruitzichten waren voor ons niet snel genoeg beter. Dus in de vans en richting Perth gereden. Na een rit van zo'n 400 km aangekomen in Gingin, zo'n 70 km boven Perth en een overnachting gedaan in het bunkhouse waar de jongens tijdens hun werkperiode zo'n drie maanden waren geweest. Leuk om te zien hoe het daar was; een desolaat gebied met niet veel meer te beleven dan een goede keuken, goeie douches en een tv en dvd-ruimte (wat de jongens gelijk goed benutten). En de babykangaroe gezien en vastgehouden.
Ondertussen is Rachel ziek geworden vanaf zaterdag; de muggebeten waren net een beetje aan het wegtrekken. Wat begon als een simpele buikgriep, die maar niet over wilde gaan na verschillende medicijnen, bleek het toch een bacteriële infectie te zijn waar ze ook weer drie verschillende soorten pillen voor kreeg. En wat niet gelijk een geweldig resultaat had. Misselijk van de anti-biotica en tot op heden nog steeds aan de schijt. Maar toch gaat het al wel weer zo goed dat we lekker vakantie kunnen houden.
Met de tocht naar het noorden zaten we gelijk weer in het mooie weer, en mooi is hier nu zo tegen de veertig graden. We zijn in Lancelin geweest, afgezakt naar Guilderton, en nu zijn we bij Quins Rocks. Hier staan we op een camping, ongeveer 50 meter van de oceaan vandaan. We hebben prachtige zonsondergangen gezien, en gister is de cycloon Bianca even langs geweest (viel reuze mee met het voorspelde noodweer). Ook hebben we ons vergaapt aan de ontzettend luxe huizen rond het havengebied. Het lijkt wel een filmsterrenbuurt, maar het zou allemaal verdient worden met de Lobster(kreeft)vangst.
Als we ‘s morgens ons bed uit zweten kunnen we gelijk een duik nemen in de oceaan. Dat voelt ook luxe. Hier blijven we tot ons vertrek woensdag vanaf Perth, al hebben we gister wel rondgereden om een ander plekje te zoeken. Maar dit was toch de mooiste.
Vanwege de extreme hitte hebben we niet echt heel veel ondernomen. We zijn nog een dagje wezen shoppen in Perth (wat dan wel lekker is vanwege de airco in de trein en de winkels), we spelen een beetje in de golven (ik heb echt lol in de jongens die er als jonge honden in duiken), af en toe een lekkere bbq en zo kabbelen de dagen voort..
O ja, en we hebben 'de Tourist' gezien, Jasper was hier al dagen over bezig (vanwege Angelina Jolie), dus dat moest even gebeuren.
En natuurlijk hebben we na het feest van Australia-day 26 jan (nounou) ons eigen feestje gevierd op 28 januari toen Rachel jarig was. Jasper had lekker gebak gehaald voor het ontbijt, er was een taartje met kaarsjes en een kadootje. Maar jammer genoeg moest Rachel na het eerste hapje gebak alweer 'nekken' naast de auto.....
Al met al hebben we hier een heel bijzondere vakantie gehad. Het zou niet te doen zijn om dit heel lang met z'n vieren te doen, de jongens nemen veel makkelijker en sneller beslissingen met z'n tweeën, dus die gaan straks als een dolle noordwaards als wij in het vliegtuig zitten. Maar met de nodige 'goeie gesprekken' en niet te moeilijk doen hebben we hier een heerlijke vakantie gevierd. En zeker met het idee dat het thuis ook allemaal wel lekker doorgaat, goed gedaan Joppie! Heb je lekker gefeest afgelopen zaterdag?
Nou, de groetjes weer allemaal. En een dikke kus. (en Christine, als je dit leest, Marko had het echt heel leuk gevonden als je erbij was geweest. Maar ja, dat was niet en je bent niet te vervangen door een bezoekje van de moeder en zus van z'n vriend hoor. Dat maakte het misschien zelfs wel een beetje lastiger. Nog een half jaartje, vanaf 8 februari hoorde ik gister, dan zul jij ze als eerste zien in Oostenrijk)
Jeannette, Rachel, Marko, Jasper
Quote: " Nog een half jaartje, vanaf 8 februari hoorde ik gister, dan zul jij ze als eerste zien in Oostenrijk"
Oke, even voor de goede orde. Wanneer zijn jij en Marko nou in oostenrijk. Ik en Raymond proberen de vakantie te regelen, maar hij zit met de bouwvak. Zou wel leuk zijn als dat allemaal goed uitkomt.
Van de rest een heel interessant verhaal hoor. Mooi verteld hoe de buikgriep weer een slachtoffer opeist. It's a silent killer... and a smelly one.
hallo allemaal,
heb je lekker warm je verjaardag gevierd rachel?
nog van harte gefeliciteerd he.
het gaat opschieten voor jullie jongens (meiden).
wanneer zijn jullie precies terug, want dan kunnen jullie misschien net nog pim en mijn verjaardag mee vieren, veel plezier nog, groetjes mar x
Dag Jeanette!
Wat kan jij mooie verhaaltjes schrijven zeg! WoOweej..
Mijn band met Marko is zo sterk dat wij geen woorden nodig hebben en dat geld voor mama ook.. Dus wij hoeven geen ticket te kopen om er naartoe te vliegen en te 'checken' hoe het daar aantoe gaat. Byebye
Hoi Mar,
Donderdag 4 februari zijn we weer in Nederland! Dus zeg maar wanneer het feest is..
Heej Jeroen,
Waarschijnlijk gaan we iets eerder naar Oosterijk en blijven we daar dan iets langer. We gaan binnenkort ff kijken of we al een nachttrein kunnen boeken, maar waarschijnlijk wordt dat ongeveer half juli. Zodra we de precieze datum weten laten we het wel ff weten. Binnenkort anders weer een ff skipe.
Groetjes jasper en marko
hoi Jas, ik heb je gemaild over inentingen die nodig zijn als je naar Java gaat. dus kijk even naar je mail en wil je erop reageren. kus