Bye Sydney
Gister stond er eigenlijk een RSA gepland, maar wij zijn hier natuurlijk niet naar toe gekomen om braaf in de school banken te chillen. Dus eenmaal aangekomen bij de organisatie en toen we erachter kwamen dat het van 9.00 tot 16.00 ging duren hebben we maar snel besloten om dit toch maar te skippen en lekker van het winters zonnetje te genieten. Dit gaf ons ook de mogelijkheid om de bezichtiging van een auto te vervroegen. Het ging om een Nissan Nomad.
We hadden om 13.00 afgesproken in Dee Why.
Dee Why is een buitenwijkje van Sydney. Hier viel ons voor het eerst de echte beauty van Oz op. Rustigere straten, zon en natuurlijk het strand. Chris een backpacker uit Wales kwam om 13.15 om de hoek gereden in wat voor ons op het eerste ogenblik de perfecte van leek. En dit was dan ook het geval na een grondige inspectie van 2 autonewbies :D. De achterkant van de van was omgebouwd tot slaapkamer er ligt een ruim 2 persoonsmatras in. Onder het bed is genoeg opberg mogelijkheden voor alles wat we zo bij ons hebben. En er waren ook nog veel extras zoals: een 2 persoonstent, beddengoed, campinggear (potten, pannen, gaskookstelletje, bestek etc) en allerlei kaarten en boeken over het reizen in Australië, waaronder ook een fucking dik boek over alle gratis/cheap campings in Oz, wat de reis voor ons wat goedkoper zou moeten kunnen maken.
Wij waren het met z'n tweeën al snel eens dat dit de van voor het komende jaar ging worden en na nog $100 van de prijs afgekregen te hebben, hadden we een deal. We hebben vandaag nog het een en ander gecheckt of dat er geen openstaande boetes op stonden (wat niet het geval was). Dus vanaf morgen 14.00 zijn wij de trotse eigenaar van een Nissan Nomad (foto's volgen nog aangezien we vergeten zijn deze te nemen).
Vandaag na een heerlijk uitgeslapen te hebben, werden we tevreden wakker met in het achterhoofd dat morgen de reis dan echt begint. Na de introductie op vrijdag zijn we in gesprek gekomen met een locale backpacker autodealer. Zijn auto's waren too expensive voor ons budget, maar wat wel gratis kwam was een advies. Hij vroeg ons namelijk wat wij voor route ingedachte hadden, na alles uitgelegd te hebben was zijn voorstel om de route om te switchen. Aangezien je dan namelijk via de andere kant van Australië gaat heb je als groot voordeel dat je continu achter het mooie weer aanreist ipv het wat slechtere weer.
Dit klonk natuurlijk als muziek in onze oren en was ook niet zo een hele moeilijke beslissing. Onze route ziet er daarom als volgt uit: Wij zullen morgen onze reis beginnen richting de Blue Mountains waarna we richting Canberra -> Melbourne -> Great Ocean Road -> South Coast -> Perth. Dit heeft als voordeel dat we, aangezien de zomer over een maand begint, het goede weer in het zuiden mee pakken. Op het moment we dan in het noorden zijn is het regenseizoen bijna voorbij ( Rachel ;-) ) en zullen we dus de oost kust als laatste doen. Het zal dan geen hoog zomer zijn, maar nog steeds tussen de 25 en 30 graden.
Vanacht zal dus onze laatste nacht worden in het hostel. We hebben hier leuke 5 dagen gehad. Een hoop mensen ontmoet en ultra cheap gegeten. Afgelopen donderdag vroegen ze namelijk of dat we gezellig met een groep van 8 man iets zelf wilden koken. Na prima wij zijn de moeilijkste niet dus stemden we hiermee in en gingen er 4 mensen op pad om boodschappen terug. Toen ze terug kwamen hadden ze alle benodigdheden voor het avond eten. Dit was zeker niet de BBQ boodschappen die wij normaal gesproken gewent zijn. Ze hadden namelijk voor de hele acht personen maar 7 DOLLAR uitgeven dit kwam dus neer op een kleine 80 cent per man voor een avond eten!!!
De afgelopen 2 verhalen kwamen redelijk snel achter elkaar, aangezien we morgen vertrekken zal het volgende verhaal iets langer op zich moeten laten wachten.
Cheers,
Jasper & Marko
Dag Marko & Jasper,
leuk dat de plannen zo makkelijk aangepast kunnen worden. en hoewel jullie voor geen meter naar me hebben geluisterd (heel wijs), tóch een Japanse auto gekocht. De wagen is vroeger ook in Europa verkocht onder de naam Nissan Vannette. Gaaf ding waar je vast veel plezier aan gaat beleven. Eigenlijk heb je nu een huis! Succes met de vele kilometers (of miles?) die je daar gaat rijden.
Dat jullie er niet zijn hier zijn we nog niet gewend (pas een week weg) maar met alle verhalen komt dat misschien nog goed.
Veel plezier in jullie avontuur!
Lodewijk
Regenseizoen? Er is toch geen regen in Australie? Maar dan zitten jullie in januari waarschijnlijk dus helemaal in het noorden? Want mama en ik willen binnenkort ook gaan kijken voor tickets, dus dan is het misschien wel gezellig als we ongeveer aan dezelfde kant van Australie zitten!!
Ik ben benieuwd hoe het links rijden jullie af zal gaan!! En laat die leuke foto's maar komen!
Lekker gedaan mannen, het cheap-ass leven is daar dus goed te doen. Hopelijk kunnen jullie dit zo volhouden, qua uitgaven, scheelt behoorlijk wat op de geplande uitgaven denk ik zo maar.
Veel plezier met de nieuwe route, maakt er wat moois van.
goed gedaan met die auto, ik heb hem even op internet bekeken. jullie houden in elk geval rekening met bezoek, aardig. twee in de bus en twee in de tent. ga maar eens lekker in de outback, het ruige land in.
dikke kus allebei.
we hebben al gelezen en gaan dit zeker volgen.
HAVE FUN
Heb dit verhaal geprint en meegenomen naar de camping voor jouw vader, hij vond het erg fijn om te lezen. Wens jullie een goede reis verder.Groeten opa Volbeda
he lekker ding, je hebt te hard gereden op de snelweg op weg naar de verjaardag van oma. zit jij effe lekker ver weg!! niet te hard scheuren met dat busje in Australie he. ben weer benieuwd waar jullie uithangen. kus
hee jasper en marco,
zijn je al een eindje op weg? zal wel he, lekker doorsjezen daar hou je wel van. nou, ik ben lekker aan het logeren hier [bij je moeder]. we hebben amsterdam en amstelveen al onveilig gemaakt, echt een avontuur voor ons met het openbaar vervoer, wat een ellende eigenlijk! maar ik ben heel benieuwd naar jullie avonturen en kijk uit naar de verhalen op de weblog. heel veel plezier en groetjes x
Hoi boys,
Leuk om dingen van jullie te lezen. We zaten te wachten op een nieuw verhaal maar dat duurt nog ff. Jullie kunnen niet op Internet begrepen we. Heel veel plezier, geniet van alles en pas goed op elkaar. Liefs.
Hey Jasper en Marco,
Jasper, natuurlijk kreeg ik dit via je ma, maar ik vind het ook leuk om jullie te volgen, naast de verhalen, dus ga ik regelmatig even kijken. Heel veel lol samen en vooral geniet van de ervaringen! Groetjes, Dineke
Hardstikke goed en een hele goede plezierig tocht gewenst. We zullen jullie blijven volgen.
Je neef Alex vertrek dinsdag naar Perth voor 3 jaar om daar bij zijn vriendin te wonen,
Groetjes Ineke en Henk
Jullie hebben het de hele tijd over: "dan begint de reis pas echt"... Sydney niet genoeg voor jullie :P
Have a good one mate!
typisch Jasper, vroeger op vakantie ook altijd bezig met de volgende dag, wat gaan we morgen doen. en nu steeds op zoek naar de volgende uitdaging in Australie, wat ligt er achter de volgende bocht of berg. ik herken er van mezelf wel iets in. blijven jullie maar lekker nieuwsgierig naar wat er te beleven is, en beleef elke dag als een avontuur. dag jasper en marko, schrijf maar snel weer eens een verhaaltje. xx
Jaspeeeeer! En Marco natuurlijk!
Zo te lezen ben je al wat gesetteld daar! Ik was allang blij dat je heel was aangekomen want al die uren vliegen met je lange lijf op die stoel zal vast niet relaxed zijn geweest! En nog belangrijker, hoe zal t nu met je smoke verslaving zijn waar we je in NL zo mee pesten;)
Het word tijd dat je foto's gaat plaatsen! Hier is het schoolleven ook weer begonnen, dus tijdens de saaie 'therapie' lessen, youknow, zullen je lange blog verhalen zeker welkom zijn!;)
Geniet er van en ik blijf jullie volgen!
X Audrey
Heej,
Leuk dat jullie het allemaal volgen, en leuk de reacties. We zitten nu in Melbourn en het volgende verhaal komt ongeveer over 4 weken in adalaide (na het surfen en de great ocean raod). Foto's zal ik niet hier uploaden omdat dat echt veel te lang duurt, maar zijn te vinden op: http://themackie.hyves.nl . Hier zijn een aantal van onze foto's te vinden en kan een indruk geven van hoe het is.
Groetjes aan iedereen van school, de volleybal, de familie etc. je weet wel. tot over een weekje of vier.
Wat een belevenissen,ik vind het ook leuk verteld en de foto's zijn mooi. Geniet er maar van, jullie hebben nu al veel gezien en beleefd in enkele weken, wat wordt dat nog in de komende tijd te veel om te bevatten.Goede reis verder nog veel plezier.
Opa Volbeda.
he, wat was dat lekker om even gewoon met je te praten via skype, al moesten we wel een beetje op mekaar wachten. (ik heb een webcam gekocht hoor, vanmiddag) en wat een heerlijkheid om zomaar te reizen, te kamperen, te hiken, en iedere dag opnieuw zomaar te kijken wat je die dag gaat doen. nou, dat leventje past jullie wel zo te zien. op naar de ocean road, en links rijden he. dikke kus voor allebei.
Hoi jongens, ik dacht dat er wel weer iets op zou staan maar helaas, toch de groeten en succes met het schapen scheren he, (dat weet ik dan weer wel) x
Hoi,het heeft even geduurt maar daar zijn we dan,we vinden het heel leuk om jullie verhalen te lezen en jullie een beetje te volgen,wat een belevenissen,geniet er maar van want de tijd gaat snel.groeten uit Waarde van opa en oma koeman.
het was weer even heel lekker om je te zien gister. en nu hang ik al zeker 10 minuten aan de lijn bij hi (met een muziekje in m'n oor) om je telefoon te fiksen. hopen dat het lukt na zo veel geduld. lekker he, dat je zo ver in de bush zit dat je je met dat soort wereldse dingen niet bezig hoeft te houden. ondertussen heb ik ze gesproken, kijk maar op je mail hoe we het kunnen doen. dikke kus, en werk ze lekker in de knoflook.