Het valt wel mee
Heej,
Dat waren dan de eerste 10 dagen alleen op pad en ik moet zeggen het valt wel mee. Aan de ene kant is het wat lastiger om uit te vinden hoe je ergens komt. Ik moet zelf uitzoeken hoe en wat en welke bus etc. , maar tot nu toe ben ik overal uitgekomen met de hulp van de locals. Daarnaast mis je van tijd tot tijd de gezelligheid met z'n tweeen eten of een drankje doen etc. Het grote voordeel is wel dat ik met niemand meer rekening hoef te houden en dat ik kan doen waar ik zin in heb en tot nu toe bevalt me dat wel en je ontmoet toch meer mensen dan als je met z'n tweeen ben.
Vorige week maandag ben ik dan ook einelijk uit Kuala Lumpur vertrokken, op weg naar Penang. Dit is een eilandje in het noord-westen van Maleisie. Na een lange bustocht, maar zeker geen vervelende, want maleisie is prachtig om doorheen te reiden (veel groen, jungle, heuvels en watervallen) ben ik aangekomen in George Town. Hier had ik al snel een degelijke kamer gevonden. Simpele ruimte met een bed.
De eerste dag op Penang ben ik naar de Taman Negra P. Pinang geweest. Dit is het jungleachtige gedeelte van het eiland (een national park). In de bus ernaartoe had ik al snel contact met een andere reiziger die ook z'n eentje was. Dus eenmaal aangekomen bij de jungle hadden we besloten om samen de jungle in te gaan. Na een lange tocht van 4 uur met veel klimmen en klauteren, veel monkeys en veel aparte geluiden kwamen we aan bij een prachtig verlaten strandje (alleen wat aapjes en 2 locals). Deed mij een beetje denken aan de strandjes die je bij expeditie robinson vaak ziet. Echt super mooi. Hier hebben we dan ook heerlijk een uurtje kunnen chillen in de zee. Vervolgens zijn we terug gegaan met een bootje dat rond het eiland ging, ook mooi. s'Avonds nog even wat gegeten en een paar potjes gepoold in de bar.
De tweede dag ben ik naar de botanical gardens geweest. Dit was wel aardig, mooie tuinen en ook weer veel apen, maar niet heel bijzonder. Na een uurtje of 2 ronddwalen door de tuinen kwam ik een stuk of 10 zeer sportief geklede aziatische mannetjes tegen. Deze vroegen of ik met hun mee wou lopen de Penang Heuvel op (+/- 800 meter hoog en boven mooie uitzichten). Dit leek mij uiteraard wel leuk en dus meegegaan. Zij wisten ook een kortere en leukere route, dwars door de jungle, recht omhoog de berg op. Deze mannen deden dit blijkbaar iedere dag als workout. Nou ik ben zeker 10 keer onderuit gegaan, zo glad, zo steil en zo zwaar, maar wel super leuk om te doen. Eenmaal boven had je inderdaad prachtige uitzichten over het eiland en kon je lekker bijkomen op het terras.
De laatste dag op Penang heb ik een rondtrip gedaan rond het eiland met de bus. Veel dingen gezien, snake temple, vissers dorpje en veel mooie natuur. Al met al een goeie en leuke drie dagen. Maar het werd toch tijd voor weer iets nieuws, dus verder gegaan de volgende dag naar de Camerong Highlinds --> Tanah Rata.
Ook hier weer aangekomen na een lange en mooie busreis door de bergen. Ook al snel weer een kamer gevonden, maar de kwaliteit van de kamers gaat wel hard achteruit. Dit keer was het een klein kamertje met een 1,5 meter hoog plafond en een matras op de grond. Wel heerlijk geslapen en daar gaat het uiteindelijk om en voor 2,80 euro kun je ook niet heel veel meer verwachten natuurlijk. De eerste dag meteen een goede kaart gescoord van de omgeving en de verschillende looptracks, want dat is het voornaamste wat je hier doet lopen.
De eerste dag ben ik dan ook begonnen met een track langs de Parit Waterfalls. Ook hier kwam ik al snel iemand tegen die ook in z'n eentje aan het ronddwalen was, afkomstig uit singapour. Dus al snel bij aangesloten en echt een super leuke dag gehad, met een behoorlijke tocht door de heuvels van Maleisie. s'Avonds nog een filmpje gekeken in de lounge en gebroken naar bed gegaan.
De tweede dag had ik ook al weer een mooie route uitgestippeld, langs de Robinson Waterfalls en de Tea Plantages. Ik had er alleen niet bij nagedacht dat ik ook nog terug zou moeten lopen naar Tanah Rata. Ik was inmiddels al 10 km van Tanah Rata vandaan en kon of door de jungle weer terug lopen of langs de kant van de weg terug lopen. Uiteindelijk maar voor het laatste gekozen en net op het moment dat ik er echt geen zin meer in had kreeg ik een lift aangeboden door een local die ik uiteraard niet heb afgeslagen.
Inmiddels ben ik terug in Kuala Lumpur. Ik zou nog veel meer kunnen zien en kunnen doen hier in Maleisie, maar aanstaande donderdag ga ik naar Indonesie. Dus ik kom nog zeker een keertje terug Maleisie, want tot nu toe vond ik het toch echt het mooiste land dat ik heb bezocht.
Vandaag nog even naar KLCC geweest om een paar boeken te komen. Nu een verhaaltje aan het type en morgen op weg naar het vliegveld.
Tot zover gaat het dus nog steeds goed en de komende 3 weken ga ik ff vakantie houden met mar, christy en carlo, omdat ik dat nog niet genoeg gedaan heb ;).
Volgende update ergens vanuit Indonesie denk ik.
Groetjes Jasper
En ff skipe he marko ben benieuwd hoe het thuis bevalt..
he Jas, wat ben je toch een lekkere einzelganger. kan er nou niet 1 keertje bij dat je je moeder best een beetje mist! klinkt weer super wat je doet, ga maar lekker door. en de groeten aan m'n zusje.
dikke kus, mama
Hey Dude,
we lopen mekaar inderdaad heel de tijd mis op skype, maar dat komt nog wel goed voordat je KL verlaat en dan kunnen het wel ff hebben over hoe het thuis is :P leuk verhaal ben blij dat je het naar je zin hebt en niet te eenzaam bent :)
spreek je snel
Hoi Jasper,
Fijn dat het je meevalt om alleen te reizen. Je terkt er nogal opuit.Hoe zit dat als je zoveel ziet en al zoveel weken, neem je dan nog wel op of is de zachte schijf vol? Wens goede reis verder en veel plzierer met de familie in Indonesié.
Groeten van opa Volbeda.
Ha die Jasper,
Was ik je aan het mailen, slaat de computer vast. Afijn hij doet het weer.
Leuk om je verhalen te lezen,
In de "vorige eeuw" vroeg je regelmatig als we met vakantie waren tantella gaan we een tocht maken??
Als ik nu je tochten volg is dit wel iets anders!!
Leuk dat je ook in je eentje verder gaat. Doe de groeten aan Mar en Cristie. O ja het was leuk bij je opa's verjaardag! Veel groeten ook van Vic vanuit Halsteren.